כותש שום

מבוא

שום הוא ירק ששימש תיבול בתבשילים רבים. הוא משמש גם לייצור תרופות שונות. צריכת שום קשורה למניעת מחלות לב וכלי דם, סרטן ומחלות כרוניות אחרות.

כותשת השום היא הכלי הטוב ביותר להכנה ולכתישה של שום לבישול או לכל מטרה אחרת. ניתן להשתמש במכתש למיצוי המיץ משיני השום ולהכנת שום טחון לבישול או למטרות אחרות.

מכבש שום הוא כלי מטבח המשמש לכתוש שיני שום ולחילוץ המיץ. הוא משמש לרוב בבישול, אך ניתן להשתמש בו גם למטרות רפואיות.

מכבש השום הומצא על ידי ויליאם אנדרווד בשנת 1858, שהיה לו חנות מכונות בבוסטון באותה תקופה.

נרשמה עליו פטנט ב-12 בינואר 1859.

זה הפך מהר מאוד לפופולרי כי זה היה קל לשימוש ולא דרש כלים או מרכיבים נוספים.

מאז הוא יוצר בייצור המוני ונשאר פופולרי כיום.

יצרני מכבשי שום למקצוענים ולמתחילים

מכבשי שום הם כלי מטבח המשמש לכתוש שיני שום. את השום כותשים בלחיצה, ולאחר מכן סוחטים את השום מקליפתו. מכבשי שום יכולים להיות ידניים או חשמליים.

מכבשי שום ידניים עשויים בדרך כלל ממתכת, ואילו חשמליים נפוצים יותר במטבחים מודרניים. הם קלים לשימוש והם אינם דורשים מאמץ פיזי רב כדי להפעיל אותם. הם גם אינם דורשים ציוד נוסף כמו קרשי חיתוך או סכינים, מה שהופך אותם לאופציה מצוינת עבור אלה שרוצים דרך קלה להכין את האוכל שלהם מבלי לבלות יותר מדי זמן במטבח.

למכבשי שום שימושים רבים ושונים, אך הם משמשים בעיקר למטרות בישול כמו הכנת פסטות ורטבים.

קולפני שום

כותשות שום הן מרכיב עיקרי במטבח. הם חשובים מאוד לאנשים שמבשלים הרבה, כי זה מקל על קילוף שיני שום. כותשות השום הטובות ביותר מגיעות בצורות ובגדלים שונים, כאשר חלקן מסוגלות לכתוש את שיני השום וגם לקלף אותן.

כותשת השום היא כלי מטבח שנועד לקלף שיני שום. ניתן להשתמש בו כדי לכתוש את שיני השום ולהסיר את העור. לכותש השום יש ידית, שעשויה בדרך כלל מעץ, וחלק בצורת קערה, המכיל את שיני השום הקלופות.

ישנם שני סוגים שונים של כותשות שום: ידניות וחשמליות. מגרסות ידניות עשויות בדרך כלל מעץ או מתכת, בעוד שהמגרסה החשמלית עשויה בדרך כלל מפלסטיק.

למכתשה הידנית ידית עם מהדק מתכוונן בקצה אותה ניתן לסובב סביב שן השום ולאחר מכן לסובב אותה על מנת להסיר את קליפתה. החשמלית מורכבת משתי לוחות מתכת שעליהם דוקרנים; צלחת אחת נכנסת לשנייה עם מקום לציפורן ביניהן. כאשר הם נלחצים יחד, הם מועכים את הציפורן ומסירים את עורה בתנועה מהירה אחת ללא כל מאמץ נוסף שנדרש מטעם המשתמש
למידע נוסף בתחום של כותש שום כדאי לגלוש לאתר sroolik.co.il

3 מכבשי השום שניסיתי וממליצים

מכבשי שום הם כלי מטבח המשמש לכתוש שיני שום במאמץ מינימלי. ניתן למצוא אותם בצורות, גדלים וחומרים רבים. חלקם יקרים יותר מאחרים ולחלקם יש יותר תכונות מאחרים. ניסיתי שלושה דגמים שונים ואני אסקור אותם למטה.

1) מכבש שום Cuisinart:

מכבש שום זה עשוי מפלסטיק קשיח המקל על ניקוי ביד או במדיח כלים. יש לו גם אחיזת גומי על הידיות כך שאתה לא צריך לדאוג להפיל אותו כשאתה כותש את שיני השום שלך. החיסרון היחיד של הדגם הזה הוא שיש לו קיבולת קטנה ולכן תצטרך למלא אותו לעתים קרובות אם אתה מבשל עבור אנשים רבים בבת אחת.

2) מכבש שום שוויצרי מקורי של קון ריקון:

דגם זה עשוי מברזל יצוק כבד מה שאומר שהוא יכול להחזיק מעמד לאורך שנים מבלי להישבר או להחליד לאורך זמן. זה

מסקנה וטיפים לבונוס! טיפים לבישול עם שום ומדוע להשתמש במכבש שום?(

שום הוא ירק ששימש בבישול במשך מאות שנים. יש לו טעם וארומה חזקים שניתן להשתמש בהם כדי להוסיף טעם למנות רבות.

ישנן דרכים רבות להשתמש בשום בבישול, אך הדרך הפופולרית והנפוצה ביותר היא לכתוש אותו במכבש שום. מאמר זה יעסוק בכמה מהיתרונות של שימוש במכבש שום, כמו גם כמה טיפים לשימוש נכון.

מכבש שום הוא כלי מטבח קל לשימוש שניתן להשתמש בו כדי לכתוש או למעוך שיני שום בלי הבלגן והטרחה של קילוף אותן קודם.

מכבשי שום שימושיים מאוד גם לריסוק מרכיבים אחרים כמו ג'ינג'ר, בצל או שאלוט.

תהליך לחיצת הציפורן דרך חורים בחלק העליון יוצר עקביות דמויית משחה תוך שמירה על יותר חומרים מזינים מאשר שיטות מסורתיות כמו קיצוץ או טחון.

 

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

דילוג לתוכן